Ingredience
- 500 g vepřové pečeně
- 1 menší cibule
- 180 g slaniny
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžíce řepkového oleje
- sůl a pepř na dochucení
- chléb Slovanský brambůrek
Postup přípravy
Příprava tradičních špízů je velmi jednoduchá. Vepřové, slaninu, půlky papriky a cibuli nakrájejte na stejně velké kousky tak, aby šly napíchat na špízové jehly. Jakmile máte špízy hotové, osolte je a opepřete. V misce smíchejte olej, uzenou papriku a sušený česnek. Mašlovačkou potřete špízy a ogrilujte ze všech stran. Podávejte na krajíci chleba Slovanský brambůrek.