Pečeme vítězné chleby

Naše výrobky

530111 Dukátové buchtičky | Delta
Dukátové buchtičky
250 g
531712 531712 4buchty tvaroh | Odkolek
4 Buchty s náplní tvarohovou
240 g
531711 4 Buchty s náplní makovou | Odkolek
4 Buchty s náplní makovou
240 g
531710 4 Buchty s náplní švestkovou | Odkolek
4 Buchty s náplní švestkovou
240 g

Historie společnosti

1840

František Serafín Odkolek přichází coby vyučený mlynář do pražského Sovova mlýna na Kampě a bere si dceru majitele mlýna Františka Trödla.

 loading

1850

Po smrti tchána se Odkolek stává mlynářem a zakládá rodinnou firmu František Odkolek.

 loading

1865

K Lichtenštejnskému paláci, který koupil o rok dříve, přikupuje okolní domy a zřizuje pekárnu. V Praze následovně vytvoří vlastní síť prodejen pečiva.

 loading

1896

F. S. Odkolek i jeho syn Jindřich jsou již po smrti a mlýn na Kampě zničí požár. Pekárna však funguje dál.

 loading

1912

Slavnostní otevření moderní pekárny s mlýnem ve Vysočanech. Nová firma nese jméno František Odkolek, a.s.

 loading

1994

Po nástupu komunismu byla firma znárodněna a značka Odkolek z trhu na dlouhé roky zmizela. Značku Odkolek vrátili až v roce 1994 na pekárenský trh noví pekařští vizionáři.

 loading

2007

Vzniká společnost United Bakeries, která se postarala o zásadní restart značky Odkolek.

 loading

Dnes

Firma sídlí na adrese Pekařská 1 v Praze-Jinonicích a prodává výrobky, které vycházejí z tradičních českých receptur a odkazu najslavnějšího českého pekaře.

 loading
 loading

Jak správně uchovávat čerstvý chléb?

Doporučená teplota pro skladování chleba je 20 až 25 stupňů a stále platí recept našich babiček a prababiček: uchovávat chléb v čisté utěrce nebo plátně. Tento způsob totiž umožnuje chlebu dýchat.

 loading
 loading