Naše výrobky




Historie společnosti
1840
František Serafín Odkolek přichází coby vyučený mlynář do pražského Sovova mlýna na Kampě a bere si dceru majitele mlýna Františka Trödla.

1850
Po smrti tchána se Odkolek stává mlynářem a zakládá rodinnou firmu František Odkolek.

1865
K Lichtenštejnskému paláci, který koupil o rok dříve, přikupuje okolní domy a zřizuje pekárnu. V Praze následovně vytvoří vlastní síť prodejen pečiva.

1896
F. S. Odkolek i jeho syn Jindřich jsou již po smrti a mlýn na Kampě zničí požár. Pekárna však funguje dál.

1912
Slavnostní otevření moderní pekárny s mlýnem ve Vysočanech. Nová firma nese jméno František Odkolek, a.s.

1994
Po nástupu komunismu byla firma znárodněna a značka Odkolek z trhu na dlouhé roky zmizela. Značku Odkolek vrátili až v roce 1994 na pekárenský trh noví pekařští vizionáři.

2007
Vzniká společnost United Bakeries, která se postarala o zásadní restart značky Odkolek.

Dnes
Firma sídlí na adrese Pekařská 1 v Praze-Jinonicích a prodává výrobky, které vycházejí z tradičních českých receptur a odkazu najslavnějšího českého pekaře.


Jak správně uchovávat čerstvý chléb?
Doporučená teplota pro skladování chleba je 20 až 25 stupňů a stále platí recept našich babiček a prababiček: uchovávat chléb v čisté utěrce nebo plátně. Tento způsob totiž umožnuje chlebu dýchat.

Recepty
Neváhejte a určitě je vyzkoušejte
Zajímalo Vás
Vy se ptáte, my odpovídámeKrásná a zdravá slunečnice
Jedním z nejoblíbenějších výrobků z řady chlebů Delta Cerea je Chléb Slunečnicový. Slunečnice roční, latinsky Helianthus annuus, je jednoletá rostlina z čeledi hvězdnicovitých. Je nejen krásná, ale i zdravá. Původně pochází z…


