Ingredience
- 2 grilovací klobásy (min. 95 % masa)
- 500 g bílého zelí
- 200 g oloupané mrkve
- 150 g majonézy
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 lžíce octa
- čerstvý křen
- 1/2 lžíce soli
- Cibulový chléb se škvarky
Postup přípravy
Zelí očistěte, odkrojte z něj tuhý střed a spolu s mrkví nastrouhejte nahrubo. Křen nastrouhejte najemno. Ve velké míse smíchejte zelí, sůl a cukr a promačkejte, aby zelí změklo. Přidejte mrkev a křen a promíchejte. Majonézu a ocet smíchejte v menší misce a přidejte k salátu. Promíchejte a salát dejte do lednice vychladit (alespoň na 30 minut).
Klobásu z vrchní strany nařežte nožem a ogrilujte. Podávejte s vychlazeným salátem a cibulovým chlebem se škvarky.