Ingredience
- 1 hrnek loupaných lískových oříšků
- 340 g mléčné čokolády
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce hořkého kakaa
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ¾ lžičky soli
- Odkolek konzumní chléb
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřete oříšky a pečte 10 minut. Nechte vychladnout.
- Čokoládu nalámejte na kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni.
- V mixéru rozmixujte dohladka oříšky, poté přidejte čokoládu, olej, kakao, vanilkový extrakt a sůl a mixujte, dokud nevznikne hladká pasta. Lískooříškovou pomazánku nechte půl hodiny zatuhnout a namažte na připravené krajíce chleba.