Ingredience
- 500 g lesních hub (nebo 300 g sušených)
- 3 stroužky česneku
- 2 hrsti rozmarýnu a tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst čerstvé bazalky
- šťáva z jednoho citronu
- sůl a pepř
- 1 lžíce balzamikového octa
- Odkolkův pecen
Postup přípravy
- Houby nakrájejte na větší kousky. Pokud máte sušené, před přípravou je namočte minimálně na hodinu.
- Houby osmahněte na olivovém oleje. Poté přidejte na tenká kolečka nakrájený česnek. Restujte zhruba 3 minuty. Přilijte citronovou šťávu, osolte a opepřete a promíchejte.
- Nechte vypařit přebytečnu tekutinu, pak přidejte balzamikový ocet. Sundejte z plotny.
- Chléb nakrájejte, na každý krajíc rozprostřete porci houbové směsi a ozdobte bazalkou.