Ingredience

  • 500 g lesních hub (nebo 300 g sušených)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 hrsti rozmarýnu a tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • Odkolkův pecen

Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na větší kousky. Pokud máte sušené, před přípravou je namočte minimálně na hodinu.
  2. Houby osmahněte na olivovém oleje. Poté přidejte na tenká kolečka nakrájený česnek. Restujte zhruba 3 minuty. Přilijte citronovou šťávu, osolte a opepřete a promíchejte.
  3. Nechte vypařit přebytečnu tekutinu, pak přidejte balzamikový ocet. Sundejte z plotny.
  4. Chléb nakrájejte, na každý krajíc rozprostřete porci houbové směsi a ozdobte bazalkou.