Ingredience

  • 2 hrnky vařených bílých máslových fazolí
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 150g kukuřice (postačí mražená)
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky rozdrceného česneku
  • 800g rajčatové pyré
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 hrst bylinek petrželky nebo bazalky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžička červené papriky
  • pepř a chilli pasta podle chuti
  • pošírované vejce nebo klobáska podle chuti
  • Odkolek Mistrův chléb

Postup přípravy

  1. Bílé máslové fazole si připravíme tradičním způsobem (nejlépe namočit přes noc a 2.den uvařit).
  2. Cibuli si pokrájíme na měsíčky, mrkev na kolečka, ostatní zeleninu na malé kousky.
  3. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a restujeme nejprve mrkev, asi tři minuty. Poté na další 4 minuty přidáme restovat červenou cibuli. Pak přidáme papriku na 2 minutky, následuje cuketka na 3 min. a nakonec na 2 minuty kukuřice. Poslední přimícháme i fazole.
  1. Přilijeme rajčatové pyré a vmícháme rajský protlak.
  2. Okořeníme česnekem, červenou paprikou, solí a pepřem (popřípadě doporučuji chilli pastu).
  3. Necháme 5 minut společně vše provařit. Směs zasypeme čerstvými bylinkami. Hotovo. Uvařeno.
  4. Podáváme s opečenou klobáskou se ztraceným vejcem