Ingredience
- 2 hrnky vařených bílých máslových fazolí
- 1 cuketa
- 2 mrkve
- 150g kukuřice (postačí mražená)
- 1 zelená paprika
- 1 červená cibule
- 2 stroužky rozdrceného česneku
- 800g rajčatové pyré
- 1 malý rajský protlak
- 1 hrst bylinek petrželky nebo bazalky
- 1 lžička soli
- ½ lžička červené papriky
- pepř a chilli pasta podle chuti
- pošírované vejce nebo klobáska podle chuti
- Odkolek Mistrův chléb
Postup přípravy
- Bílé máslové fazole si připravíme tradičním způsobem (nejlépe namočit přes noc a 2.den uvařit).
- Cibuli si pokrájíme na měsíčky, mrkev na kolečka, ostatní zeleninu na malé kousky.
- Na hluboké pánvi rozpálíme olej a restujeme nejprve mrkev, asi tři minuty. Poté na další 4 minuty přidáme restovat červenou cibuli. Pak přidáme papriku na 2 minutky, následuje cuketka na 3 min. a nakonec na 2 minuty kukuřice. Poslední přimícháme i fazole.
- Přilijeme rajčatové pyré a vmícháme rajský protlak.
- Okořeníme česnekem, červenou paprikou, solí a pepřem (popřípadě doporučuji chilli pastu).
- Necháme 5 minut společně vše provařit. Směs zasypeme čerstvými bylinkami. Hotovo. Uvařeno.
- Podáváme s opečenou klobáskou se ztraceným vejcem