Ingredience

  • 500 g vepřové pečeně
  • 1 menší cibule
  • 180 g slaniny
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl a pepř na dochucení
  • chléb Slovanský brambůrek

Postup přípravy

Příprava tradičních špízů je velmi jednoduchá. Vepřové, slaninu, půlky papriky a cibuli nakrájejte na stejně velké kousky tak, aby šly napíchat na špízové jehly. Jakmile máte špízy hotové, osolte je a opepřete. V misce smíchejte olej, uzenou papriku a sušený česnek. Mašlovačkou potřete špízy a ogrilujte ze všech stran. Podávejte na krajíci chleba Slovanský brambůrek.