Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 80 g zavařených brusinek + brusinky na ozdobu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 140 ml smetany ke šlehání
  • snítka rozmarýnu
  • snítka petrželky
  • chléb Slovanský krajánek

Postup přípravy

Brusinková paštika je skvělá delikatesa a její příprava vám nezabere moc času. Játra očistěte a odstraňte z nich všechny blanky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a osmahněte na lžičce másla. Jakmile budou dozlatova, přidejte rozmarýn a játra opečte z obou stran (z každé strany cca 3 minuty). Játra by měla být zvenku hnědá a uvnitř růžová. Pokud byste je propekli moc, paštika bude zrnitá. Hotovou směs dejte do vyšší nádoby, přidejte máslo, brusinky a smetanu a rozmixujte do hladké konzistence. Vychladlou paštiku namažte na krajíce chleba a ozdobte brusinkami a nasekanou petrželkou.